Show

Show stand-up
comedy&parody

SPITALU'9 comedy

Promo
  • 11 mai – Curtea de Arges, Casa de Cultura, ora 19.00


Grupul Vocal
“Rapsozii Argeşului”

Rapsozii

Ansamblul “Argeşul”

Cornelia şi Lupu Rednic

  • 12 mai – Curtea de Arges, Casa de Cultura, ora 18.00


Intalnire Latvia PDF Imprimare Email

“Common Stories of Europe”
Intalnire de proiect  in Valmiera, Latvia 5-9 decembrie 2012

In perioada 5 şi 9 decembrie 2012 a avut loc prima întâlnire a proiectului “Common  Stories of Europe”, din cadrul programului  “Grundtvig”, finanţat de Comisia Europeană. Întâlnirea de proiect a avut loc în oraşul letonian Valmiera, acolo unde participanţi din 6 ţări -Vidzemes kultūras un mākslas biedrība "Haritas”,Latvia,  ţara gazdă, Orka Consulting-Lodz,Polonia,  CITRIN - sdružení pro osobní rozvoj, o. s. , Cehia, Librotondo Soc. Coop ONLUS, Italia Associação Empresarial de Paços de Ferreira, Portugalia si Centrul de Cultura si Arte “George Topîrceanu” Curtea de Argeş, Romania s-au intalnit pentru prima data pentru a se cunoaste si impreuna a invata sa foloseasca metoda non-formala storytelling cu scopul de a realiza o punte între generaţii, cei bătrâni  împărtăşind din experienţa lor iar cei tineri invatand ascultand povestile lor de viata si in acelasi timp castigand toti, batrani si tineri cunostinte si deprinderi, invatand sa vorbeasca si sa ascutle, invatand sa colaboreze si sa lucreze la nivel international .

   Pe 5 decembrie 2012 echipa Centrului de Cultura si Arte “George Topîrceanu” Curtea de Argeş, Romania a ajuns in Valmiera unde s-a cazat. 

  Pe 6 decembrie  2012 participantii  romani au cunoscut partenerii din organizatia letona care pe parcursul zilei le-a prezentat organizatia, orasul, imprejurimile si de asemenea s-au intalnit cu partenerii de proiect din celelalte tari cu care au impartasit experiente legate de proiectele Grundtvig – PAR.

  Pe 7 decembrie  2012 a avut loc o sedinta de lucru  deschisa festiv de primarul orasului Valmiera. La sedinta a participat, din partea Agantiei Nationale din Latvia, domnul Linards Deidulis care a dat informatii despre programul Grundtvig PAR. Dr. Guntis Pakalns de la  Institutul de literatura si folclor al Universitatii din  Latvia  a facut o prezentare  a miscarii storytelling in Europa si in Latvia. Dupa masa de pranz , Centrul regional de training si-a prezentat proiectul “Story Library”. A fost facuta si o demonstratie de storytelling  de catre un tanar supranumit “regele storytellers”.Echipa fiecarei tari participante in proiect si-a prezentat organizatia si tara. In ultima parte a sedintei s-a discutat despre activitatile  viitoare ale proiectului. Seara s-a incheiat cu o vizita la “Valmiermuizas alus” unde au fost prezentate povesti ale locului.

Pe 8 decembrie 2012 a avut loc o excursie de studiu in orasul istoric Cesis  unde au fost prezentate povesti din vechiul oras atat in aer liber cat si in sala de seminar a castelului Cesis. Povestile au scos in evidenta pe de o parte istoria orasului si a regiunii inca din evul mediu timpuriu iar pe de alta parte am putut cunoaste mai bine locuitorii Latviei. .  Seara interculturala care a urmat si-a realizat scopul – acela de a dobandi cunostinte despre obiceiurile, ,cantecele , mancarurile traditionale ale tarilor implicate in proiect.

Pe 9 decembrie 2012 fiecare echipa a plecat spre tara.

Galerie imagini:


Mai multe imagini pe pagina noastra de Facebook
 
Top