Show

Show stand-up
comedy&parody

SPITALU'9 comedy

Promo
  • 11 mai – Curtea de Arges, Casa de Cultura, ora 19.00


Grupul Vocal
“Rapsozii Argeşului”

Rapsozii

Ansamblul “Argeşul”

Cornelia şi Lupu Rednic

  • 12 mai – Curtea de Arges, Casa de Cultura, ora 18.00


Intalnire Portugalia PDF Imprimare Email

Proiect Grundtvig PAR “Common Stories of Europe”
GRU-12-P-LP-144-AG-LV
Intalnire de proiect in Portugalia, 18-22 septembrie 2013

In perioada  18-22 septembrie  2013, Centrul de Cultura si Arte “George Topirceanu” , Curtea de Arges a participat la a patra  intalnire internationala  a  proiectului  Grundtvig “Common  Stories of Europe”, din cadrul programului Longlife Learning  finanţat de Comisia Europeană. Întâlnirea de proiect a avut loc în Portugalia ,  Associação Empresarial de Paços de Ferreira fiind organizatia gazda.

La intalnirea au participat reprezentantii celor 6 organizatii partenere: Vidzemes kultūras un mākslas biedrība "Haritas,Latvia, Orka Consulting-Lodz,Polonia, Librotondo Soc. Coop ONLUS,  CITRIN - sdružení pro osobní rozvoj, o. s. Cehia Italia,  Centrul de Cultura si Arte “George Topîrceanu” Curtea de Argeş, Romania si desigur echipa de proiect a organizatiei gazda.

Pe parcursul celor patru zile de proiect, folosind metoda strorytelling, partcipantii si-au imbogatit cunostintele despre  cultura  poporului portughez,  au aflat o multime de lucruri despre istoria Portugaliei , legendele, obiceiurile si traditiitle ei reusind astfel sa-I  cunoasca mai bine locuitorii.

 Pe 18.09. 2013 a avut loc o prima intalnire intre  participantii  la proiect purtandu-se discutii despre activitatile pe care fiecare le-a desfasurat in cadrul propriei oprganizatii.

Pe 19.09.2013 a avut loc deschiderea oficiala a intalnirii de proiect; dupa deschidere s-a desfasurat un scurt workshop unde s-au prezentat intr-un mod interactiv instrumente pentru storytelling. A urmat o vizita la scoala  «Obra Social Silvia Cardoso», o mare parte din persoanele cu handicap de aici fiind participanti activi in proiectul “Common Stories of Europe”. Ei au realizat o prezentare muzicala –“ Mission, Vision and Values” , au dramatizat o poveste pe care au jucat-o –“ the old Hermit’s Legend” dupa care s-au purtat discutii pe baza celor prezentate. Dupa pauza de pranz s-a plecat la Felgueiras unde  s-a facut prezentarea institutiei «Rota do Românico».S-a folosit metoda storytelling pentru prezentarea Manastirii “Blessed Virgin Mary of Pombeiro” si a casei Pão-de-Ló House.

Pe 20.09 intalnirea de proiect a inceput printr-o vizita la Citânia de Sanfins unde au fost prezentate povestile trecutului incepand cu proto- istoria Portugaliei.   Metoda storytelling a fost prezentata  si la Monastery of Ferreira. Ultima parte a programului a constat intr-o  seara interculturala cu catece si dansuri apartinand tarilor partenere in proiect care au fost prezentate de tinerii si adultii interni din «Obra Social Silvia Cardoso».

Pe 21 .09. din Paços de Ferrara  s-a mers in Porto unde s-a vizitat Serra do Pilar Monastery folosindu-se metoda storytelling pentru prezentarea trecutului istoric al Portugaliei. In continuare a avut loc intr-un muzeu-studio un storytelling workshop in cadrul caruia participantii organizati ca o echipa de filmare au realizat un film de scurt metraj despre storytelling, prezentatndu-se si cateva povesti. Ceremonia de inmanare a certificatelor de participare s-a facut pe malul Atlanticului unde un grup vocal a prezentat muzica traditionala portugheza. Intalnirea de proiect a oferit metode inedite de folosire a metodei storytelling, a realizat o punte intre generatii , tineri, adulti si  batrani  lucrand impreuna, impartasind experienta, invatand unii de la altii , imbogatindu-si cultura si dezvoltandu-si competentele lingvistice. Totodata inalta apreciere a momentelor  artistice realizate de persoanele cu handicap  au contribuit la cresterea respectului de sine al acestora prin  pretuirea pe care participantii din tarile partenere in proiect le-au aratat-o.

Pe 22.09. 2013 s-a plecat spre tara.

Galerie imagini:


Mai multe imagini in galeria de Facebook: [ 1 ] [ 2 ] [ 3 ]
 
Top