Show

Show stand-up
comedy&parody

SPITALU'9 comedy

Promo
 • 11 mai – Curtea de Arges, Casa de Cultura, ora 19.00


Grupul Vocal
“Rapsozii Argeşului”

Rapsozii

Ansamblul “Argeşul”

Cornelia şi Lupu Rednic

 • 12 mai – Curtea de Arges, Casa de Cultura, ora 18.00


Centrul de Cultură şi Arte "George Topîrceanu " PDF Imprimare Email

Centrul de Cultura si Arte “George Topirceanu”
B-dul Basarabilor , nr. 59
115300 , Curtea de Arges , Romania
C.F.4469361 , Cont 50.10.4469361
Trezoreria Curtea de Arges
Cont IBAN R080 TREZ 0485010XXXX000098
Tel/fax 004 0248 728342 , Mobil 004 0744356431
E-mail : Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
www.culturaarges.ro

CENTRUL DE CULTURA SI ARTE AL MUNICIPIULUI CURTEA DE ARGES ESTE O INSTITUTIE PUBLICA DE CULTURA SI SPECTACOLE DE PROIECTE , CU PERSONALITATE JURIDICA ,CARE FUNCTIONEAZA SUB AUTORITATEA CONSILIULUI LOCAL CURTEA DE ARGES ,FIIND FINANTATA DIN VENITURI PROPRII SI DIN ALOCATIILE DE LA BUGETUL LOCAL.
ISI DESFASOARA ACTIVITATEA IN CONFORMITATE CU PREVEDERILE LEGISLATIEI ROMANE IN VIGOARE,CU CELE ALE REGULAMENTULUI DE ORGANIZARE SI FUNCTIONARE ,ELABORATE IN TEMEIUL REGULAMENTULUI CADRU SI ARE SEDIUL IN CURTE ADE ARGES ,B-DUL. BASARABILOR NR 59,JUD. ARGES,FIIND ATRIBUIT PRIN HOTARARE A CONSILIULUI LOCAL CURTE DE ARGES.

 

Centrul de Cultura si Arte “George Topirceanu” (din ianuarie 2011) fosta Casa de Cultura „George Toparceanu”, institutie reprezentativa pentru cultura argeseana este situata pe cea mai importanta artera a municipiului Curtea de Arges - bulevardul Basarabilor ,la ale carui extremitati sunt situate doua capodopere ale arhitecturii romanesti medievale, si anume: Biserica Sfantul Nicolae Domnesc - ctitoria lui Basarab I si celebra Manastirea Argesului – ctitoria lui Neagoe Basarab.

Construita in 1957 in stilul arhitectural local,aceasta beneficiaza de o moderna sala de spectacole multifunctionala dotata cu 400 de locuri , echipament de proiectie cinematografica , instalatii de sonorizare de 4.000 W si de lumini de 4.600 W. Centrul de Cultura si Arte “George Topirceanu” din Municipiul Curtea de Arges este dotata cu o moderna instalatie proprie de incalzire pe gaz, instalatii de aer conditionat, sistem de iluminat modern si sisteme de antiefractie si prevenire a incendiilor.


Se organizază spectacole de muzica corala , populara, muzica usoara , teatru , difuzare de filme artistice, festivaluri nationale si internationale.
Institutia mai detine : o sala numita generic „Sala ORFEU ” , cu o capacitate de 80 de locuri , folosita pentru sedinte , seminarii , colocvii si cenaclul literar ; doua holuri utilizate pentru expozitiile de fotografie , pictura si sculptura , o sala a cercului de arte ARTIS, si una pentru cursurile de pian , orga, canto si chitara.
„ Sala de pian ” este situata la parterul institutiei in partea din dreapta. Aici foarte multi copii si tineri invata sa cante la pian ,orga, acordeon, chitara si vocal sub indrumarea reputatilor profesori de la Scoala Populara de Arta din Pitesti . Munca lor a fost recompensata prin diplome si premii la concursurile si festivalurile locale si judetene.
In sala Cenaclului de Arte „Artis” pe langa intalnirile curente ale membrilor acestuia , se predau lectii de pictura, grafica si sculptura sub indrumarea prof. Traian Duta.

In colaborare cu Primaria Municipiului si institutiile de cultura si invatamant din judet organizeaza anual manifestari cum ar fi:

 • expozitia de icoane a elevilor Seminarului Teologic „Neagoe Voda ”
 • festivalul International de Poezie „ Noptile de poezie de la Curtea de Arges ”
 • Targul Mesterilor Populari
 • „1 IUNIE ” Ziua Copilului
 • festivitatile de inchidere a festivalului folcloric international „ Carpati”
 • Zilele Centrului de Cultura si Arte
 • Festivalul international de folclor pentru copii „Brauletul ”
 • Zilele Municipiului Curtea de Arges
 • festivalul international coral „Curtea Domneasca”
 • festivalul de datini si colinde de Craciun si Anul Nou „ Florile Dalbe ”

De asemenea organizeaza in mod regulat expozitii de fotografie , pictura si sculptura ; seminarii si simpozioane , lansari de carte , etc.

Astfel, in ultimii ani, Centrul de Cultura si Arte „George Topirceanu ” a beneficiat de prezenta artistilor: Rodica Popescu Bitanescu, Aimee Iacobescu, Carmen Trandafir, Emil Hosu, Catrinel Dumitrescu, Mircea Diaconu, Geo Saizescu, Adriana Trandafir, Maria Ploae, Jean Paler, „Fuego ”, Hi Q, „Talisman ”, Iris, Vita de Vie, Directia 5, Valeriu Stelian, Voltaj, Compact, Proconsul, Vasile Seicaru si Vlady Cnejevici, Mircea Vintila si Brambura, Victor Socaciu si Comitetul (fosta Bosquito), Stefan Hrusca, Madalina Manole, Gheorghe Gheorghiu, Marcel Pavel, George Nicolescu, Catalin Stepa, Mihai Traistariu, Ducu Bertzi, Bianca Ionescu, Daniela Vladescu, Elisabeta Turcu, Maria Dragomiroiu, Irina Login, Maria Ciobanu, Ionut Dolanescu, Nineta Popa, Liviu Vasilica, Tudor Gheorghe.

Se remarca colaborarea excelenta cu Teatrul „Al.Davila”, sectiile de drama, revista, folclor precum si cu Teatrul „Anton Pann” din Ramnicu Valcea –sectia pentru copii, acestea realizand spectacole de neuitat la Centrul de Cultura si Arte “George Topirceanu” dar si Teatrul Nottara, Filarmonica din Pitesti, Fanfarele din Pitesti Ramnicu Valcea si Bucuresti.

Formatiile reprezentative ale institutiei noastre sunt corul „Orfeu” , ansamblul folcloric „Argesul” si grupul vocal barbatesc „RAPSOZII ARGESULUI”.

 
Top